horizontal rule

Vrienden van de Stichting Wereldmuziek in Limburg

Stichting Wereldmuziek in Limburg is uniek in het organiseren van fantastische concerten. Wie herinnert zich niet de inmiddels legendarische Afrikaanse Rootsnights, de nights of the Gipsy's, de Klezmerfestivals en de swampy Cajun- and Zydeco-nights, de Mongoolse boventoonzangers, de Indiase Musafir-zigeuners, de Australische didgeridoospelers en Flamenco- en Tangonights. Daarnaast organiseert de Stichting ook workshops, films en "wereldmaaltijden" rond een optreden.

Al sinds 1996 organiseert de Stichting zo'n 5 maal per jaar een optreden van een groep die u niet vaak in Nederland zult tegenkomen. Het werk daarvoor wordt geheel gedaan door vrijwilligers, die belangeloos groepen naar Limburg halen, de aankleding van de zaal verzorgen, folders maken, de kassa en de bar bemannen, de musici begeleiden, contacten onderhouden met verwante organisaties, mailings verzorgen, een website bijhouden, etcetera.

In deze tijd is het zelfs met vrijwilligers niet gemakkelijk om een dergelijke organisatie draaiende te houden. Subsidies worden geknot, sponsoracties steeds lastiger: de hand zit overal stevig op de knip. Aan de andere kant stijgen de kosten: je wilt musici een passende beloning geven, geluid, drukwerk, etc. wordt steeds duurder. En de entreekosten mogen niet teveel stijgen, want je wilt ook de muziekliefhebbers voor een redelijk bedrag iets moois bieden.

Daarom vragen we u, óók een bijdrage te leveren aan de instandhouding van dit unieke initiatief. Dat kan door u aan te sluiten bij de Vrienden van Stichting Wereldmuziek in Limburg. Door een eenmalige bijdrage van tenminste € 15,- helpt u ons een jaar om weer die mooie concerten te organiseren. Daar doen we ook iets voor terug: Vrienden hebben recht op een korting van € 1,- per persoon op de entreeprijs (max. twee kaarten per concert).

Geef u op door een e-mail te sturen aan info@swil.nl en uw bijdrage te storten op giro 14.60.98.110 (Rabobank) t.n.v. Stichting Wereldmuziek in Limburg o.v.v. "Vrienden van SWIL"

horizontal rule